Fortinet kondigt de overname aan van Panopta, een SaaS-platform dat volledige zichtbaarheid biedt van de datastructuur en geautomatiseerd beheer van de gezondheid van een bedrijfsnetwerk, inclusief servers, netwerkapparaten, containers, applicaties, databases, virtuele apparaten en cloudinfrastructuur.
Steeds meer bedrijven oriënteren zich op een digitale transformatie en de gebruikerservaring bepaalt het succes van een applicatie. Daarom is het van belang dat de infrastructuur 100% uptime kan waarborgen. De cloudgebaseerde oplossing van Panopta levert een totaalplaatje van elke service, netwerkapparaat en applicatie in elke implementatie, of het nu gaat om containers, cloud, on-premise of hybride. De combinatie van de Security Fabric van Fortinet en het schaalbare platform van Panopta voor netwerkmonitoring en diagnose leidt volgens Fortinet tot de meest uitgebreide netwerk- en beveiligingsbeheeroplossing voor bedrijven of dienstverleners.
De gecombineerde dienst van Fortinet en Pantopta optimaliseert de beveiliging en prestaties van de hybride netwerkinfrastructuur. Daarnaast verbetert het realtime monitoring en de effectiviteit van de infrastructuur onder de (online) beveiligingsdiensten van Fortinet. Zo profiteren de SASE-services, e-mail, beveiligingsanalyses en firewalls voor webapplicaties van de continue monitoring en diagnostiek die het platform van Panopta biedt. De integratie van dit platform met de FortiGate NGFW en Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet bevordert de verbindingen en prestaties van SD-WAN. Bovendien zorgt de integratie van het geautomatiseerde incidentbeheer van Panopta met het SOAR-platform van Fortinet voor één platformweergave voor IT-teams. Zij kunnen dit inzetten om proactief realtime netwerkstatusincidenten te onderzoeken en op te lossen.
Partnervriendelijk
Het platform van Panopta is ‘partnervriendelijk’, wat betekent dat MSSP’s en andere partners de multi-tenant-oplossing eenvoudig kunnen integreren met hun eigen aanbod. De rolgebaseerde toegangscontrole van Panopta voorziet in een gedetailleerde beheerlaag voor klanten en de teams van het Network Operations Center (NOC) en het Security Operations Center (SOC).
Voor werken op afstand zijn factoren zoals de beschikbaarheid, prestaties, beveiliging en kwaliteit van een applicatie van invloed op de ervaring van de eindgebruiker. Panopta analyseert zowel de statistieken van de netwerkstatus als de applicatieprestaties om potentiële probleemgebieden te identificeren die van invloed kunnen zijn op gebruikerstoegang. Vervolgens maakt het een snelle, geautomatiseerde oplossing mogelijk (ook wel Digital Experience Monitoring of DEM genoemd).
Met de overname van Panopta levert Fortinet naar eigen zeggen het meest uitgebreide beveiligingsgestuurde netwerkplatform in de branche op. Dit is mede te danken aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van netwerkmonitoring, -detectie en incidentrespons. Deze functies zijn onder meer:
- Uniforme monitoring en geautomatiseerd incidentbeheer dat de reactie- en oplostijden voor NOC-teams verkort en op zijn beurt helpt om SLA’s te overschrijden.
- Meer dan 50 wereldwijde aanwezigheidspunten (PoPS) met goedkope sondes om applicatieprestaties en latentie te simuleren die de ervaring van de eindgebruiker kunnen beïnvloeden (ook bekend als monitoring van synthetische transacties).
- Cloud-native monitoring voor Kubernetes- en PaaS-workloads in AWS en Azure.
De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
Ken Xie, oprichter, voorzitter van de raad en CEO: “Gezien de complexe en gedistribueerde aard van veel IT-omgevingen, hebben organisaties een krachtig, beveiligd netwerk nodig om hun digitale transformatie succesvol te realiseren. Met de convergentie van beveiliging en netwerken via een beveiligingsgestuurde netwerkbenadering kunnen organisaties de connectiviteit en prestaties krijgen die cruciaal zijn voor de bescherming van de huidige hyperverbonden bedrijven. De overname van Panopta door Fortinet vormt een aanvulling op ons best-in-class beveiligingsaanbod met een SaaS-platform dat verdere netwerkzichtbaarheid en flexibiliteit biedt voor hybride omgevingen, waaronder edge- en cloudnetwerken.”